ALUEXPO  2023 – 8. Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı

Tarih: 12-14 Ekim 2023
Yer: İstanbul Fuar Merkezi,  1. 2. ve 3. Holler – İstanbul

Dünya alüminyum sektörünün en önemli organizasyonlarından ALUEXPO kapılarını açtı

Hannover Messe Ankiros Fuarcılık tarafından organize edilen ve bu yıl 8.si gerçekleştirilen ALUEXPO – Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı ve ALUS’11 – 11. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu, 12-14 Ekim 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nin 1,2 ve 3’üncü hollerinde gerçekleşti.

Alüminyum sanayisinin dünya genelinde en önemli 3 organizasyonundan biri olan Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı ALUEXPO, 12 Ekim Perşembe günü ziyarete açıldı. T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirildi.

Küresel ekonominin lokomotif sektörlerinden alüminyumun temsilcileri İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ALUEXPO’da yine bir araya geldi. Türkiye’nin sanayi gelişimi ve ihracatında önemli bir yere sahip sektörün, dünya genelindeki en büyük organizasyonlarından biri olma özelliği taşıyan ALUEXPO, bu yıl rekor katılımla gerçekti. Geçen yıla göre doğrudan yabancı katılımcı sayısında yüzde 174, yerli katılımcı oranında ise yüzde 25’lik artışa imza atan fuar, 403 sektör paydaşının katılımıyla düzenlendi.

Kapsamı Genişleyen Fuar, Yeni Rekorlara İmza Attı

Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı ALUEXPO, yerli ve yabancı 403 firmanın temsiliyle kapılarını açtı. ALUEXPO, Türk alüminyum endüstrisinin gücünü yansıtmaya devam edecek. İstanbul Fuar Merkezi’nin yenilenen hollerinde gerçekleşen yüzde 27’lik genişleme, yeni hol alanı ve yeni yerleşim planıyla 15.191m2 net stand alanında dünya standartlarının ötesinde bir deneyim yaşamamızı sağladı. Bu yıl fuarın istikrarlı büyümesini sürdürerek yüzde 30’luk ek büyüme sağlaması sektör açısından gurur kaynağı oldu.

Ziyaretçiler

Aluexpo 2023 Fuarı, 2.477 yabancı ile toplam 13.992 sektör profesyoneli tarafından ziyaret edildi.

T.C. Ticaret Bakanlığı ve İMMİB tarafından organize edilen Sektörel Alım Heyetleri, Ankiros Fuarcılık tarafından düzenlenen Hosted Buyer organizasyonları, Ülkemizdeki Ticaret Ofisleri tarafından yönlendirilen, yabancı aluminyum yoğun sanayi sektörlerinin temsilcilerinden oluşan delegasyonlar  ile rekor yabancı ziyaretçi sayısına ulaştı.

Yurt içinden OSB, Sektör temsilcisi birlik ve derneklerin davetleri, Sektörlere özel davetler ve bilgilendirmeler ile Savunma, Havacılık, Otomotiv, Yapı, İnşaat, Altyapı, Ulaştırma, Raylı Sistemler, Ticari araç, Deniz araçları üreticileri, Ambalaj, Mutfak Eşyası, Enerji, İletken, Güneş Enerjisi, Mobilya sektörlerinden tedarikçilerin beklentilerinin karşıladı.