ALUEXPO 2019 Alüminyum Fuarı Yine Rekor Kırdı!

TALSAD 2021 YILI GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TALSAD, Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği, Olağan Genel Kurul Toplantısı 16 Eylül 2021 tarihinde Fairmont Quasar, Mecidiyeköy İstanbul’da gerçekleşti. Büyük bir katılımla gerçekleşen toplantıda TALSAD’ın gerçekleşmiş ve planlanan faaliyetleri hakkında yapılan bilgilendirme sunumunun yanı sıra Türkiye alüminyum sektörü için önemli olan dış ticaret konuları ve Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat süreci ve Sınırda Karbon Düzenlemesi hakkında da gelişmeler hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Devamı için tıklayınız…

TALSAD 20.09.2021

Kendi metninizi eklemek için buraya tıklayınız

TALSAD 2021 YILI GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TALSAD, Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği, Olağan Genel Kurul Toplantısı 16 Eylül 2021 tarihinde Fairmont Quasar, Mecidiyeköy İstanbul’da gerçekleşti. Büyük bir katılımla gerçekleşen toplantıda TALSAD’ın gerçekleşmiş ve planlanan faaliyetleri hakkında yapılan bilgilendirme sunumunun yanı sıra Türkiye alüminyum sektörü için önemli olan dış ticaret konuları ve Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat süreci ve Sınırda Karbon Düzenlemesi hakkında da gelişmeler hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Devamı için tıklayınız…

TALSAD 20.09.2021

Aluminyum Ekseninde Türkiye’de 2020 ve Gelecek…!

Türkiye Aluminyum Sanayicileri Derneği – TALSAD tarafından hazırlanan, Avrupa Aluminyum Birliği araştırmalarının da değerlendirildiği Dünyada ve Türkiye’de ALÜMİNYUM 2020 raporu Aluminyum Endüstrisinin geleceğine ışık tutuyor..

Dikkat çeken büyüme;

  • Primer Aluminyum üretimi için Dünya Boksit üretimi 2011 – 2020 arasında %46 artarak, “254 M ton” dan “317 M ton” a yükseldi.
  • Dünya Alümina Üretimi 2010 – 2020 arasında “91 M ton” dan “135 M ton” a % 48 arttı.
  • Dünya toplam Alüminanın %53 ü Çin’de üretildi.
  • Covid-19’un küresel pazarlardaki şiddetli etkilerine rağmen 2020 yılında Birincil Aluminyum (Primer) üretimi %5,2; İkincil-Geri Dönüşen Aluminyum üretimi %6,2 büyüdü.

Alüminyum kolay ve esnek şekillendirilebilme özelliği nedeni ile geniş üretim proseslerine uygun çözümler üreterek Tüm endüstriyel üretimlerde değişik form ve alaşımları ile yükselen oranlarda yer buluyor.

Aluminyum HAFİFLİK, DAYANIKLILIK, KOLAY ŞEKİLLENEBİLİRLİK, ATMOSFER ŞARTLARINA DİRENÇ, İLETKENLİK, RENKLENDİRİLEBİLİRLİK, % 100 VE SONSUZ KEZ GERİ DÖNÜŞEBİLİRLİK, rakipsiz özellikleri ile Gelişmiş endüstriler, ileri teknoloji yatırımları ve birçok farklı üretim için stratejik malzeme olmasını devam ettiriyor.

 Dünyada Aluminyum talebinin ;

  • 2020 ile 2025 arasında + %24
  • 2025 ile 2030 arasında + %26
  • 2030 ile 2050 arasında + %136 büyüyeceği öngörülmekte;
  • Talep artışının en az %50 si Geri Dönüşüm ile karşılanacağı hesaplanmakta.

Aluminyum firmalarının 2010 ve 2020 arasındaki büyüklük ve pozisyonlarını değerlendirerek geleceğe yönelik hedeflerini irdelemeleri ve yatırımlarını güncel, modern teknolojiler ve yönelimler ile masaya yatırmaları bekleniyor.

Küresel Alüminyum talep artışının tüm üretim ve yapı sektörlerinde artarak devam edeceği beklenmektedir. 2050 yılına kadar, Ulaşım +%55, İnşaat +%28, Ambalaj +%25, Elektrik-Enerji +34, Dayanıklı Tüketim +%29, Makine +%29 büyüyecek.

Aluminyum kullanımın özellikle elektrikli araçlara geçiş döneminde otomotiv ve ulaşım sektörlerinde en önemli yapı bileşeni olacak ve +%55 ve üzerinde pazarı gebişleyecektir.

Otomotiv sektöründe aluminyum kullanımı ile hafiflik ve yakıt verimliliği, emisyon azaltılması, kolay şekillendirilmesi, korozyon direnci, yüksek dayanımı, döküme uygun alaşımları ve gelişen üretim yöntemleri ile geleceğin en parlak malzemesi olma yolundadır.

Aluminyum, Elektrikli araçlara geçişte stratejik malzemedir.

Avrupa otomotiv sektöründe 2016 yılında araç başına kullanılan aluminyum miktarı 151 kg dan 2025 yılında 199 kga + %32 artacağı hesap edilmekte. Sadece binek araçlar değil ağır araçlar, ticari ve tüm demiryolu, denizyolu, havayolu araçlarında artan oranlarda Aluminyum kullanımı izlenecek.

Ülkelerin Aluminyum tüketimi ve sanayileşme arasında kuvvetli ilişki kişi başı aluminyum tüketimlerinde izlenmekte; ABD de 28 kg, Almanya da 45kg, Çin de 23 kg, Türkiye’de 13 Kg kişi başı aluminyum tüketimi hesap edilmektedir

Türkiye de Görünüm;

Türkiye işlenmemiş alüminyumda dışa bağımlıdır. Birincil alüminyumun %93’ü ithal edilmektedir. Hurda ve geri dönüşümün büyüyerek güçlendiği izlenmekte ve devam edeceği beklenmekte.

Türkiye aluminyum tüketimi 2005 ila 2020 arasında 365 K ton dan 1.137 K tona ulaşmış olup son 5 yılda ortalama %9 büyüdü. Ülkemizdeki kişi başı aluminyum kullanımı oranının artması, bunula beraber üretimin, ihracatın talebi ile artmaya devam edeceği beklenmekte. Aluminyum ürünlerinin ihracatı son 15 yılda ortalama yıllık %8 artmış, 2020 yılında toplam ihracatın %54’ü AB ülkelerine gerçekleşmiştir.

Avrupa Komisyonunun Çin kaynaklı Aluminyum ürünlerine başlattığı kararların etkisinin üretime ve ihracata yansımalarının artması beklenmekte.

Alüminyum Sürdürülebilirlik ve Çevre Uygulamaları ile fırsatları işaret etmekte, Aluminyum kullanıldığı tüm üretim alanlarında avantajlar doğurmaktadır.

AB nin Net Sıfır Karbon Salınımı ve Yeşil Mutabakat politikalarında Aluminyum %100 sonsuz geri dönüşebilirlik özelliği ile üretimde daha fazla tercih edilecek, alüminyumun üretiminde ve kullanımın geliştirilmesinde araştırma ve geliştirmeler ile miktar ve katma değer olarak artan kazanımlar beklenmekte.

Karbonsuz üretime geçişin en hızlı olacağı alanlardan Aluminyum geri dönüşümünde 2050 yılına kadar geri dönüşüm kaynaklı hammadde talebi 65 M ton dan 158 M tona çıkacak. Aluminyumun geri dönüşümü enerji tasarrufu, azalan CO2 salınımı, artan toplama ve geri dönüşüm oranları, süreçte düşük kayıp oranları ve artan malzeme kalitesi avantajı olacak.

2021 yılı küresel piyasalarda güçlü bir toparlanma ile başlamış ve bu gelişmeler alüminyum sektörüne daha da güçlü bir şekilde yansıdı. Alüminyum talebinin 2021’de %7’nin üzerinde artacağı öngörülmekte. Özellikle, Türkiye’nin önemli ihracat pazarı olan AB’de ve ekstrüzyon, yassı ürünler, döküm gibi önemli yarı mamul pazarında büyümenin bu seviyenin bile üzerinde olması beklenmekte.

2021 yılı Alüminyum sektörü için olduğu kadar birçok önemli endüstri kollarında AB Yeşil Mutabakat, düşük karbon düzenlemesi, döngüsel ekonomi ve net sıfır karbon salınımı gibi önemli çevresel politikaların güç kazandığı ve pazarın yapısını doğrudan etkileyeceği yılların başlangıcı olacaktır. Türkiye alüminyum sektörünün bu önemli yapısal değişikliklere hızlı bir şekilde uyum sağlaması önemlidir. Alüminyumun %100 ve sonsuz geri dönüşebilme özelliği yeni küresel politikalar ve sürdürülebilirlik hedefleri için önemli bir fırsattır. Covid19 sonrası normalleşme sürecinde “sürdürebilirlik ve geri dönüşüm” konularını daha fazla ön plana çıkaracak, Alüminyum Sanayicileri için “stratejik” bir büyüme alanı oluşturacaktır.

Kaynak: TALSAD – Dünyada ve Türkiye’de Alüminyum 2020 raporu

www.talsad.org.tr

ALUEXPO Fuarı  Katılımcılarına Devlet Destekleri;

Ticaret Bakanlığı’ndan Katılımcı Firmalara Finansal Destek;

ALUEXPO,  Ticaret Bakanlığı tarafından “Sektörel Nitelikli Uluslararası Yurt İçi Fuar” olarak değerlendirilmiş ve katılımcıları destek kapsamına alınmıştır. Üretici İhracatçı olan firmalar için alan kirası ve stand masrafları Ticaret Bakanlığının belirlediği oranlarda karşılanmaktadır. Fuar katılımlarınız için TC Ticaret Bakanlığı destek başvurusunda bulanacak firmalarımız, aşağıdaki linklerden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Destek başvurunuzu takip için IMMIB görevlendirilmiş olup detaylı bilgi ve iletişim aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

TC Ticaret Bakanlığı Mevzuat ve Detaylı bilgiler için;

https://ticaret.gov.tr/ihracat/fuarlar/fuarlar-mevzuat%C4%B1

IMMIB Detaylı bilgi için;

https://www.immib.org.tr/tr/bilgi-merkezi-devlet-yardimlari-yurt-ici-fuar-katilimlarinin-desteklenmesi-ve-pazara-giris-belgelerinin-desteklenmesi-bilgilendirme-videosu.html

Dış Ticaret Kompleksi A-Blok Çobançeşme Mevkii Sanayi Cad.  Yenibosna / Bahçelievler 34197 İSTANBUL / TÜRKİYE

Tel: 0212 454 09 08 – Faks: 0212 454 00 01   Web : www.immib.org.tr

 

BAŞLANGIÇ TARİHİ          : 3.3.2022

BİTİŞ TARİHİ             : 5.3.2022

FUARIN ADI             : Aluexpo – 7. Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı

KONUSU                   : Alüminyum Teknolojileri, Makine ve Ekipmanları

BAŞLICA ÜRÜN HİZMET GRUPLARI: Alüminyum Sektörü ile İlgili Hammadde, Makine, Ekipman, Teknoloji, Ürün, Hizmet

YER                              : İstanbul Fuar Merkezi, 1 ve 2. Holler, İSTANBUL

DÜZENLEYEN           : Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş.

BAŞVURU MERCİ   : İMMİB

 

ALUEXPO Fuarı KOSGEB tarafından destek kapsamına alınmıştır.

KOSGEB desteği KOBİ boyutlu firmalara verilmektedir. Destekten faydalanabilmek için bağlı bulunduğunuz KOSGEB İdaresi Müdürlüğü’ne başvurmanız gerekmektedir. Detaylı bilgi için www.kosgeb.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

ALUEXPO 2019 Yine Rekor Kırdı!

ALUEXPO 2019 – 6. Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı, 10-12 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti.

Türkiye’de 27 yıldır metalurji sektörünün önde gelen fuarlarını organize eden Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. tarafından 6.sı gerçekleştirilen Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı, ALUEXPO 2019, 10-12 Ekim 2019 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nin 9, 10 ve 11 inci hollerinde gerçekleşti.

Fuar, hem katılımcı hem de ziyaretçi bazında bu yıl da başarısını yeniledi. Her tekrarında büyüyerek kapsamını genişleten fuarın ulaştığı uluslararası ilgi, katılımcıların büyük bölümünün ALUEXPO 2021 için bugünden rezervasyonlarını yenilemesini sağladı.

Kapsamı Genişleyen Fuar, Katılımcı ve Ziyaretçi sayılarında ilerlemeye devam etti.

6 milyar dolara yakın pazar ve yaklaşık 3 milyar dolarlık ihracat büyüklüğüne sahip alüminyum sektörünü buluşturan uluslararası fuar, bu yıl kapsamını genişleterek, daha büyük sergileme alanında, daha çok firma ve daha fazla ziyaretçi ile buluştu. Gördüğü yoğun ilgi ile aylar öncesinden stantların tamamı dolan fuarda, süregelen katılımcıların yanı sıra pek çok yeni firma sektörle buluşmak için ALUEXPO 2019’da yerini aldı. Bu yıl 80 yeni katılımcıyı bünyesine katan ALUEXPO, 35 ülkeden 397 katılımcı ile kendi rekorunu yeniledi. 216 yabancı, 397 katılımcısı ile en son gerçekleştirilen 2017 fuarına göre yabancı katılımcı sayısında %38, toplam katılımcı sayısında %24 artış fuarın hareketliliğine yansıdı.

Aluexpo 2019 ziyaretçi sayısında da hedeflerine ulaştı. Katılımcılar ziyaretçilerin niteliği ve etkinliğinden memnun olarak, ziyaretçiler de fuarda sergilenen ürün ve teknolojilerin yüksek niteliği ve çeşitliliğinden memnun olarak Aluexpo’dan ayrıldılar.

Fuarı alüminyum hammadde, mamül ve yarı mamül üreticileri ve tedarikçileri olmak üzere yoğun olarak alüminyum ürün kullanan inşaat ve yapı, otomotiv, ticari araç, raylı sistemler, beyaz eşya, savunma, ulaştırma, ambalaj, enerji, makine, ev ve mutfak eşyası ve daha birçok üretici sektörden 1.789 yabancı 10.058 yerli olmak üzere toplam 11.847 sektör ilgilisi ziyaret etti.

Uluslararası Aluminyum Sempozyumu; alus09
ALUEXPO 2019 fuarı ile eş zaman ve mekanda TALSAD, TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi – METEM ve TÜBİTAK MAM işbirliği ile 9. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu – ALUS’09 da gerçekleştirildi. Sempozyum, EA-Avrupa Alüminyum Birliği, GLAFRI Global Alüminyum Folyo Üreticileri Birliği , GDA Alman Alüminyum Birliği, CRU, IAI Uluslararası Alüminyum Enstitüsü ve Aluminium International, ALUTEAM’in de işbirliğinde, uluslararası katılım ve içerikle programlandı.

ALUS’09’da, ulusal ve uluslararası alanda sektörün önde gelen isimleri, uzmanlar ve akademisyenlerden oluşan 300’u aşkın konuşmacı yer aldı. Sempozyumda düzenlenen 3’ü açılış panelinde olmak üzere toplam 13 oturumla, alüminyum sektörü, küresel ve ulusal, bölgesel ölçeklerde tüm yönleri ile ele alındı. Sempozyumda ayrıca 83 bildiri ile sektörün başarılı çalışmaları paylaşıldı. Alüminyum sektörünün uluslararası arenadaki buluşma platformuna dönüşen ALUS’09, sektörün ekonomik, teknolojik ve bilimsel alanlarda ele alındığı oturumlarıyla, Türkiye’nin alüminyum dünyasındaki yeri ve geleceğine dair önemli bir projeksiyon da oluşturdu.

Hannover Messe Ankiros A.Ş.